Mgmdenia's Blog

Blog de Mercedes González Mas

La mediació al Chabàs curs 2014/15

CIMG5866

“La mediació escolar contribueix a regular la convivència en el centre desenvolupant habilitats relacionals positives, prevenint la violència, intervenint de manera constructiva davant dels conflictes i propiciant la reparació responsable i la reconciliació entre les persones que passen moltes hores juntes.”
(M. Carme Boqué i Torremorell)

Cal saber que la mediació escolar, es basa en el diàleg, la cooperació i la responsabilitat de cada persona per mantenir un clima pacífic. Accepta les diferències entre iguals i planteja els conflictes de manera corresponsable; no mai tu o jo, sino entre nosaltres hem de solucionar-ho.
Un any més el grup de mediació de l’IES Historiador Chabàs ha iniciat la seua activitat per col·laborar amb el bon funcionament del centre i millorar de la convivència escolar.
Aquest grup format per professors i alumnes que participen voluntàriament en la resolució de conflictes funciona a l’IES Chabàs des del curs 2003/04. Tant el professorat com l’alumnat va renovant-se contínuament. Inicialment el grup estava format per dues professores, en l’actualitat el formen 7 professors que participen desinteressadament i un total de 10 alumnes. D’aquests 10 alumnes, 4 ja eren mediadors en cursos anteriors i 8 de nova incorporació.
La filosofia d’aquest grup de mediació consisteix que són els alumnes els que han solucionar els conflictes que es produeixen entre alumnes. El professorat s’encarrega de coordinar el grup i de formar els nous mediadors. Aquest trimestre ja s’ha realitzat el curset de formació de nous mediadors, que amb la seua funció tenim l’esperança que la conflictivitat siga la minima possible.

CIMG5863

Anuncios

18 diciembre 2014 - Posted by | Activitats extraescolars |

Aún no hay comentarios.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: