Mgmdenia's Blog

Blog de Mercedes González Mas

Grup mediació escolar curs 2013/14

CIMG5752

 

   Ja estem acabant el curs i una altra vegada a L’IES Historiador Chabàs hem portat a terme la mediació escolar. La mediació és un projecte que any darrere any realitzem alguns professors i alumnes voluntàriament, i que utilitzem com a ferramenta per intervindre en situacions de conflicte entre els nostres alumnes i poder millorar així la convivència en el centre.
Durant aquest curs hem continuat treballant amb els alumnes mediadors formats en anys anteriors, alguns d’ells estan en 2n de batxillerat i el curs vinent ja no estaran amb nosaltres, des d’ací desitjar-los el millor. Ells han demostrat una major maduresa i experiència i això s’ha reflectit en els bons resultats obtinguts en la solució dels conflictes que han sorgit al centre. També hem format nou mediadors per als propers cursos amb l’objectiu de que aquest projecte tinga continuïtat. El curset de formació de nous mediadors es va realitzar a l’hora de l’esplai durant el primer trimestre amb la participació voluntària dels alumnes i professors. Aquests alumnes després van passar a fer mediacions amb els alumnes que ja tenien experiència, de manera que ja poden exercir com a mediadors el poper curs acadèmic.
La majoria dels alumnes que han anat a la mediació per resoldre les sues desavenien-cies pertanyen als nivells de 1r i 2n ESO. Aquests alumnes són els més menuts i encara no han aprés a solucionar els seus conflictes de manera individual i utilitzen majoritàriament la mediació per poder arribar a una solució satisfactòria del conflicte que beneficie a les dues parts. Hi han hagut un total de 21 cas al llarg del curs dels quals s’han resolt 20 satisfactòriament. La majoria d’ells s’han produït en el primer trimestre escolar, durant els mesos de octubre,novembre i desembre. Cal destacar que la major part de conflicte han sigut baralles entre dos xics o entre dues xiques.
Agraïm la col·laboració de regidoria d’estudis que ens ha proporcionat la major part de les mediacions i esperem el proper curs veure incrementats el nombre de casos en els que puga intervindre la mediació escolar i millorar així la conveniència disminuint el nombre de sancions disciplinaries.

CIMG5749

 

 

Anuncios

3 junio 2014 - Posted by | Activitats extraescolars |

Aún no hay comentarios.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: