Mgmdenia's Blog

Blog de Mercedes González Mas

GRUP DE MEDIACIÓ ESCOLAR DE L’IES HITORIADOR CHABÀS CURS 2012/13

mediació 2012-13

Un any més a L’IES Historiador Chabàs hem portat a terme la mediació escolar. Aquest projecte que any darrere any realitzem alguns professors i alumnes voluntàriament, s’utilitza com a ferramenta per a intervindre en situacions no desitjades entre els nostres alumnes i millorar la convivència en el centre. Durant aquest curs hem continuat treballant amb els alumnes mediadors formats en anys anteriors. Ells han demostrat una major maduresa i experiència i això s’ha reflectit en els bons resultats en la solució dels conflictes que han sorgit al centre.

També cal destacar com aspecte positiu una major conscienciació del professorat del claustre que ha fet augmentar el nombre de professors implicats en el projecte de mediació, arribant a final de curs amb un balanç positiu. Una de les principals funcions d’aquest grup de professors que voluntàriament participen a l’hora de l’esplai, és formar a alumnes del centre, del segon cicle de la ESO, per ser nous mediadors i així continuar amb el projecte el proper any.

Contem amb la col·laboració directa d’11 professors, destacant a la professora Laura Morell com a coordinadora i 11 alumnes que ja eren mediadors i han continuat realitzant les tasques de mediació durant tot el curs acadèmic. També contem amb la incorporació de 4 nous mediadors formats aquest curs i que s’incorporaran a la mediació el curs vinent.

La majoria dels alumnes que han anat a la mediació per resoldre les sues desaveniencies pertanyen al nivell de 1r ESO. Aquests alumnes són els més menuts i encara no han aprés a solucionar els seus conflictes de manera individual i utilitzen majoritàriament la mediació per poder arribar a una solució satisfactòria del conflicte que beneficie a les dues parts. Hi han hagut un total de 23 casos al llarg del curs dels quals s’han resolt 20 satisfactòriament, un 87 %.

Esperem la col·laboració de regidoria d’estudis el proper curs i veure incrementats el nombre de casos en els que puga intervindre la mediació escolar i millorar així la conveniència disminuint el nombre de sancions disciplinaries.

Anuncios

30 junio 2013 - Posted by | Activitats extraescolars | ,

Aún no hay comentarios.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: