Mgmdenia's Blog

Blog de Mercedes González Mas

VISITA CIENTÍFICA A VALÈNCIA DE L’IES HISTORIADOR CHABÀS

El passat dimarts, 18 d’octubre, 58 alumnes de primer de batxillerat científic i tres professors del departament de física i química de l’IES Historiador Chabàs , Carles Domenech, Herme Maria i Mª José Cortina, es desplaçaren fins a la ciutat de València. El motiu del viatge va ser la visita a l’exposició “Afinitats electives: València i la revolució química”, organitzada per la Universitat de València i el CSIC en commemoració de l’Any Internacional de la Química 2011.

La mostra, albergada en el preciós i cèntric palau de Cerveró, consta de dues parts, una primera on s’il·lustren els inicis de la química moderna a finals del segle XVIII i primeries del XIX, la segona que es centra en la figura del químic i metge Mateu Orfila i Rotger, menorquí nascut l’any 1787 que va estudiar a València, Barcelona i París i va arribar a ser catedràtic i degà de la facultat de medicina de París, i a qui es considera el precursor de la toxicologia i la medicina legal (l’inventor del CSI!).

Després, en un agradable passeig per l’entorn dels monuments més importants de la ciutat (Corts Valencianes, Palau de la Generalitat, catedral, Micalet de la Seu) ens vam acostar a l’edifici històric de la Universitat de València, al carrer de la Nau. Una vegada en el venerable edifici vam poder visitar el claustre, on destaca la columnata neoclàssica i l’estàtua de l’humanista valencià Joan Lluís Vives, així com el paranimf, on es celebren els actes protocol·laris i l’antiga capella de la sapiència, dedicada hui en dia a sala de concerts de música clàssica.

Per últim, volem agrair al personal de la Universitat de València l’amabilitat i la paciència que han tingut amb nosaltres, en especial a Pilar Pérez i al nostre guia voluntari Ricard, magnífics i entranyables amfitrions.

Anuncios

21 octubre 2011 - Posted by | Activitats extraescolars | ,

Aún no hay comentarios.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: