Mgmdenia's Blog

Blog de Mercedes González Mas

Setmana de la ciència

A l’ IES Hitoriador Chabàs  hem celebrat la setmana de la ciència del 4 al 8 d’abril. Vam iniciar la setmana amb una exposició, “Fites tecnològiques des del punt de vista dels químics”. Aquesta exposició tracta quatre temes bàsics: la energia i el transport, la informació i les comunicacions, la salut i la medicina i la alimentació i la agricultura,tot des del punt de vista de la química.

Durant tota la setmana el seminari de Física i Química ha realitzat diferents activitats, entre elles destacar la realització per part de l’alumne de 4t d’ESO C, Carlos Rodriguez d’unes reaccions químiques espectaculars, amb les mesures de seguretat adequades i supervisades pel professor Hermenegild Maria. Va realitzar la reacció del sodi amb aigua que és una reacció explosiva, la descomposició del clorat de potassi, que després afegint-li “gominoles” s’observa que desprèn gran quantitat d’energia i la formació de la pasta de dents d’elefants amb iodur de potassi, “Fairy” i peròxid d’hidrogen. Els alumnes de 3r d’ESO van quedar impressionats.

Els alumnes de 2n de Batxillerat de la optativa de tècniques de laboratori, supervisats pel professor Xavier Clar,  també van realitzar una sèrie d’experiències per als alumnes de 1r d’ESO. Entre elles destacar la propulsió d’un coet ple d’aigua amb ajuda d’un compressor i la reacció de la “Coca-cola” amb “mentos” que tan popular és entre els alumnes. Després van realitzar altres reaccions com el volcà amb dicromat de potassi, introducció d’un ou en una botella sense tocar-lo, la de la fabricació de pólvora, obtenció de tinta invisible i moltes altres que van agradar als alumnes.

Anuncios

13 abril 2011 - Posted by | Activitats extraescolars | ,

Aún no hay comentarios.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: