Mgmdenia's Blog

Blog de Mercedes González Mas

Cap de setmana astronòmic per alumnes excel.lents

Dos alumnes de 3r d’ESO de l’IES “Historiador Chabàs de Dénia, Laura Cabrera Olmier i Pablo José Martín han participat  junt  a altres 38 alumnes de tota la comunitat, en l’últim cap de setmana astronòmic per alumnes excel.lents, on el tema principal ha segut l’astronomia. Aquest últim cap de setmana s’ha  realitzat el dies 11,12 i 13 de març en el CEMACAM Los Molinos de Crevillent (Alacant). Aquests caps de setmana estan organitzats per la Fundació per a la qualitat de l’Educació (FUNCAE) i els poden sol·licitar tots els alumnes amb bons expedients acadèmics i que estiguen matriculats en qualsevol centre educatiu de tota la Comunitat Valenciana.

Durant el cap de Setmana, els alumnes han realitzat una gran varietat d’activitats molt interessants. El divendres després d’arribar i conèixer els monitors i les instal·lacions van rebre una xarrada sobre astronomia. Per la nit van construir un rellotge de nit, aparell que ens ajuda a saber quina hora es quan no hi ha sol, amb la posició de les estrelles.

El dissabte van dividir als alumnes en dos grups. Un grup va treballar temes relacionats amb la astronomia i l’altre, temes sobre les energies alternatives.Van realitzar moltes activitats interessants, destacar d’astronomia, la construcció d’un rellotge de sol, construcció d’un planisferi i estudi dels moviments de la Terra. I d’energies alternatives,la obtenció d’energia utilitzant les plaques solars i també el funcionament del “Molino cartagenero”. A més, dissabte a la nit, van tindre l’oportunitat d’observar la Lluna, Saturn i el Cinturó d’Orió a través d’un telescopi de l’observatori del CEMACAM.

Durant tot el cap de setmana han fet activitats per a tindre una noció més clara del cel nocturn. Amb ajuda d’un planisferi, on els van projectar imatges del firmament i els van explicar la historia de les diferents constel·lacions. Per la nit amb ajuda d’un laser i uns prismàtics van poder observar la osa major, la estrella polar i la nebulosa d’orió entre altres.

El pròxim cap de setmana que organitza el FUNCAE, és un cap de setmana tecnològic de la ceràmica, per alumnes de 4t d’ESO i 1r Bat. Des d’ací vos anime a participar

Anuncios

16 marzo 2011 - Posted by | 3r ESO, Activitats extraescolars | ,

Aún no hay comentarios.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: